Merk
DENTOBLAN

Tandpoeder met Xylitol

Tandpasta
  • € 3,29
Dentoblan is een natuurlijk tandpoeder ter vervanging van een tandpasta. Het is 100% actief omdat het geen onnodige ingrediënten bevat en is dus zéér zuinig in gebruik ! Het verwijdert alle soorten van tandaanslag. Ontdek het nu!

Levering

  • € 3,29
Eenheidsprijs excl. kosten
Voorradig
Beschrijving
Alle tandpasta’s bevatten tensiden. Dit zijn stoffen die noodzakelijk zijn om vetten, oliën en vuil van de tanden te verwijderen. Veel tandpasta’s bevatten echter petrochemische stoffen om dit tegen te gaan. Dentoblan bevat daarentegen een tenside, namelijk sodiumcocoylmethyltauraat. Het wordt getrokken uit kokosnoten en is niet aggresief voor de tanden. Ze heeft uitstekende reinigende en dermatologische eigenschappen en is volkomen onschadelijk voor de gezondheid van de mond. Zij veroorzaakt geen allergieën noch irritaties van de slijmvliezen. Het zorgt ook voor een kleine schuimgehalte.

Het hoofdbestanddeel is ultrafijn kalkpoeder met een diameter tussen de 3 en 7 micron dat VOLLEDIG onschadelijk is voor het glazuur van de tanden. Wist u dat tandglazuur zelfs sterker is dan diamant ?

Buiten de natuurlijke extracten van munt, zoethout, anijs citroen en eucalytus bevat Dentoblan ook natuurlijke extracten van 7 natuurlijke kruiden zoals kamille, salie, rozemarijn, melisse tormentil, klein hoefblad en hamamelis. Zij hebben een bloedstelpend effect en zorgen voor een ontspannend gevoel in de mond.

Dentoblan bevat Xylitol, een suikeralcohol. Het is geen petrochemisch ingrediënt dat zich laat omzetten in melkzuur wat voor 32 tot 59% schadelijk kan zijn voor de tanden. Het werd ontwikkeld in Finland uit de bast van berkenbomen, later uit diverse soorten fruit zoals bloemkolen, pruimen, aarbeien, frabozen. Wist u dat het menselijk lichaam dit zelfs aanmaakt ?

De Wereldgezondsheidsorganisatie promoot Xylitol , bijvoorbeeld in kauwgom gezoet met Xylitol, vooral in ontwikkelingslanden. Producenten die Xylitol gebruiken als ingrediënt mogen op hun verpakking zetten : “Niet cariongenisch – gezond product voor de tanden”. Het is ook tot op vandaag (2021) het enige zoetmiddel dat diabetici mogen gebruiken. Het geeft een licht zoete smaak aan Dentoblan.
Traditionele tandpasta’s bestaan uit 40-60% niet-actieve stoffen die geen nut hebben op de tanden zoals water, soms wel tot 67%. Daarom is Dentoblan 100% actief. In alle opzichten is Dentoblan iets anders. Het is ook hygiënisch omdat al het poeder dat in contact komt met je tandenborstel er aan blijft kleven. Tenslotte hangen er in de lucht miljarden aan bacteriën.
Dentoblan is 100% biologisch afbreekbaar. Het potje is vervaardigd uit polyethyleen dat enkel koolstof en water vrijgeeft bij verbranding.
Dentoblan werd nooit op dieren getest.
Detoblan bevat gelukkig geen : Bewaarmiddelen; petrochemische tensiden; kunstmatige zoetmiddelen; sodiumlaurylsulfaat; antioxydeermiddelen; titaandioxide; kleurstoffen; dikmiddelen; witmakers; aluminiumverbindingen; bacterieremmende middelen, sorbitol noch mannitol.
Gebruiksadvies
  • 1. Draai het potje open in tegenwijzerzin en maak je tandenborstel nat.
  • 2. Schud het teveel aan water eruit (heel belangrijk).
  • 3. Druk de tandenborstel in het poeder zodat er een fijn laagje op je tandenborstel wordt opgenomen.<
Kenmerken
Inhoud
30 GR
Klantereview

Uw review

U moet ingelogd zijn om een review te geven.

Nog iets vergeten ?